VC Herentals kwam geen enkel moment uit de impasse. Een verslag van Kurt & Wendy Van Leemput van VC.

VC Herentals ontving in deze inhaalwedstrijd de buren van SKS Herentals.  Mits winst deed de thuisploeg een zeer goede zaak voor de eindrondekansen , bij verlies bracht het de stadsgenoot weer volledig in de running voor deze nacompetitie.  Bij de thuisploeg nog steeds een rist aan geblesseerden, enkel Hassounfi kon gerecupereerd worden.

Reeds na één minuut spelen hadden de meesten het al door welke richting het vanavond zou uitdraaien.  Na zeer slechte passing achteraan kon Van Grieken moederziel alleen op Maes afstevenen maar deze laatste bracht met een hand nog knap redding.

Een gewaarschuwd man is er 2 waard luid het spreekwoord, behalve voor VC Herentals want 30 seconden na die fase kon Swerts volledig vrijstaand overhoeks binnentrappen en SKS meteen op voorsprong.

Bij de eerstvolgende uitbraak was het opnieuw bingo,  Van Genechten kreeg na alweer geflater in de verdediging een zee van ruimte en kon simpel de voorsprong verdubbelen.

Het enige wat de thuisploeg daar tegenover kon stellen was een vrije trap van Bertels die door Van Opstal over de achterlijn werd gewerkt, de daaropvolgende hoekschop belandde via een deviatie tegen de paal.  Wanneer halverwege de tweede helft de SKS aanval opnieuw alle tijd en ruimte krijgt om aan te vallen staat de droge 0-3 op het bord.

Swerts kreeg even later een prima kans op de 0-4 maar besloot in het zijnet.  Vlak voor de pauze moest Maes nog eens zijn kunnen tonen op een poging van Mannaerts.  Gelukkig keepte Jens nog een zeer goede partij anders had de forfaitscore reeds met de rust op het bord gestaan.

Je verwacht dat na zo’n wanprestatie de spelers extra geprikkeld uit de kleedkamer komen maar daar was in de verste verte niets van te merken.  Reeds na één minuut kon Van Genechten , alweer vrijstaand, op doel koppen, zijn kopbal scheerde net de kruising.

Nog was het leed niet geleden want ook Van Grieken kon alleen op Maes afgaan maar Jens was alweer de sterkste en behoedde VCH voor erger.  Toch kon ook hij niet verhinderen dat Raeyen op het uur de 0-4 scoorde.

'SKS rook rood bloed'
SKS rook bloed en at zijn tegenstander volledig op.  Van Genechten mocht met dit heerlijke lenteweer een rustige wandeling maken door de thuisverdediging en nadien ook nog de kers op de taart zetten door de harde forfaitscore op het bord te zetten.

Rood-wit probeerde nog een eerredder te score en kwam daar ook dichtbij via Pauwels en later via opnieuw het doelhout maar overtuigend was alles allerminst.

Nog erger dan de ergste nachtmerrie bleek na negentig minuten “voetbal” de 0-5  score een feit te zijn.  Een regelrechte schande, blammage, of noem het zoals u wil.  Het was schrijnend om dit Herentals zo laks te zien spelen en dan menen we nog te mogen zeggen dat SKS nog niet eens imponeerde, het moest maar op 50% van zijn mogelijkheden spelen om keer op keer onze verdediging te ontwrichten.

Er is duidelijk iets aan de hand bij rood-wit.  Akkoord, de laatste weken moet er noodgedwongen erg veel jonge spelers ingepast worden maar die jongeren behoren wel wekelijks tot de beteren op het veld.  Na de bolwassing op Linda kon de jongens niets verweten worden op Antonia maar wat vandaag vertoond werd is niet aanvaardbaar.

12 doelpunten slikken in 3 wedstrijden kan niet door de beugel, en daar kan er geen enkele aan verweten worden aan onze jonge doelman Maes, dankzij hem werden vaak grotere nederlagen voorkomen.  Op deze manier gaan we zelfs het doel waar we heel het seizoen voor spelen mislopen, want met Poppel en na vandaag ook SKS die ons op de hielen zitten zal het nog een warm seizoenseinde worden.

Een echte schande die enkel kan rechtgezet worden met een (klinkende) overwinning tegen Berg en Dal nu zondag.

VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Spiessens Bart;  Verwimp Stef;  Bertels Jurgen;  Benijts Kristof;  Verlinden Lode;  Verbert Jonas;  Hassounfi Brahim;  Pauwels Simon;  Van Peer Nick

Bank:  Van Aelst Ben;  Moons Damien;  Hendrickx Anthony;  Soentjens Kristof.